Nieuws

Benefietwedstrijd ALS (ALS-Stars - Helmond Sport)

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

Op zaterdag 27 juni 2017 is er een benefietwedstrijd gespeeld tussen een ALS stars team en Helmond Sport op een zonovergoten sportpark Molenven. De opbrengsten komen geheel ten gunste van de Tour du ALS. De organisatie was in handen van selectiespelers en hoofdtrainer van S.V. Stiphout Vooruit.

Om 13.30 uur werd er afgetrapt door de allerkleinste voetballers van S.V. Stiphout Vooruit. Deze spelers waren erg zenuwachtig omdat zij mee mochten lopen in de line-up. Wie mocht de spelers van Helmond Sport een hand geven? Of Bram van Vlerken? Danny Koevermans of Youssef Chida? Tijdens de opening gaf de voorzitter van Stichting Tour du ALS, de heer Gert-Jan Pijl aan wat de Tour du ALS voor een patiënt betekent. Dat iedere deelnemer dit nooit meer zal vergeten.

Nadat de gebruikelijk foto’s gemaakt waren kon de wedstrijd beginnen. Het eerste doelpunt werd natuurlijk gemaakt door de mascotte van deze wedstrijd, Amy v.d. Eijnden. Hierna duurde het even voordat het eerste doelpunt werd gemaakt. Maar Helmond Sport ging toch rusten met een voorsprong van 2-0. Doelpunten van Van Heugten en Edwards. Na de rust hadden beide teams bijna alle spelers gewisseld. Het waren Strijbosch, Hassani en Eijsden die voor een 5-0 tussenstand zorgden. Daarna kwam de speler waarom het allemaal draaide in het team van de ALS stars, Nicky v.d. Eijnden. De scheidsrechter zag nog een zuivere overtreding en handsbal van een Helmond Sport speler over het hoofd, maar uiteindelijk maakte Nicky toch de eretreffer voor het ALS stars team. Einduitslag 1 – 5. Een mooie afsluiting met een erehaag op het veld voor Nicky en zijn gezin volgde. Daarna werd er nog een leuk feestje gevierd op het terras met een loterij die ook nog een mooi bedrag opleverde. Mooi weer, leuke wedstrijd, gezellig feestje en een mooi bedrag voor de Tour de ALS. Kortom een geslaagde middag. Voor een videoverslag van deze wedstrijd, zie het filmpje op www.ditisonzewijk.tv 

|Doorsturen

Digikrant