Nieuws

Altijd al mondharmonica willen spelen?

Door Dit is onze wijk.nl

Introductielessen Mondharmonica!

woensdag 21-28 juni en 5-12 juli

bij de

Helmondse Mondharmonica Vereniging


De Helmondse Mondharmonica Vereniging is een gezellige snel groeiende club met leden van 11-87 jaar. Elke woensdagavond repeteren wij in Wijkcentrum Westwijzer, Cortenbachstraat 70 in Helmond, in 5 verschillende groepen. De avond begint met de jeugdgroep die eigentijds repertoire speelt, waarna een groep gevorderde spelers een gevarieerd repertoire oefent, gevolgd door het “grote orkest” beide met chromatische- , bas- en akkoorden-mondharmonica’s. Daarna komen in twee groepen de bluesharps aan bod. In een beginners- en gevorderden groep worden aan de hand van blues-standards, country, pop en soms ook kampvuurliedjes geleerd en de technische mogelijkheden van de mondharmonica uitgebuit.

Op woensdag 21 en 28 juni en op woensdag 5 en 12 juli van 20.30 – 21.15 uur neemt Viola Barends je mee op ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van de mondharmonica. Het mooie van dit instrument is dat je binnen vijf minuten je eerste liedje speelt, maar dat je, als je besmet wordt met het “mondharmonica-virus”, je hele leven steeds weer nieuwe technieken kunt oefenen waardoor je nog veel meer mogelijkheden krijgt. Je kunt namelijk ALLE muziekstijlen op de mondharmonica spelen!

Je maakt kennis met de diverse soorten mondharmonica’s en je krijgt uitleg hoe je de kwaliteit van een mondharmonica kunt beoordelen.

Tijdens de 4 kennismakingslessen doorlopen we al spelend de geschiedenis van de mondharmonica. Zo komen o.a. volksliedjes/kampvuurliedjes, country en blues aan bod.

Je kunt een leenmondharmonica gebruiken of een (eenvoudige) nieuwe mondharmonica aanschaffen.

Deelname vanaf 12 jaar.

Meld je aan via mail: mondharmonica.helmond@gmail.com of telefonisch: 06-18018862.

6 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant