Nieuws

Alles over de Natuurmarkt in De Warande

Door Adcommunicatie - Weekkrant De Loop Helmond

In stadswandelpark de Warande wordt op zondag 11 juni van 12.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Natuurmarkt Helmond georganiseerd. Meer dan 50 organisaties, verenigingen en particulieren zullen demonstraties en voorlichting geven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op een breed publiek, van jong tot oud! De markt biedt doe-activiteiten en interacties met het publiek. Er wordt veel aandacht geschonken aan kinderactiviteiten. De markt wordt georganiseerd door ‘Imkersvereniging Helmond e.o.’ en Natuurplatform Helmond. De toegang tot de markt is gratis.

Divers en duurzaam

Natuur en milieu komen in al hun aspecten aan bod. Er zijn observatiekasten met bijen, je kunt zien hoe kunstraat wordt gemaakt en natuurlijk kun je honing proeven. Maar er is veel meer te zien en beleven. Zo is er het ‘Elkerliek ziekenhuis’ met ‘Pollenmeting’, Stichting Fruitcultuur Brabant, Dahliatuin, IVN, een preparateur, een troubadour, de Lyme-vereniging, vogelasiel, Buurttuin Brandevoort, Groei en Bloei, enz. Op de website www.imkersvereniginghelmond.nl/natuurmarkt ziet u een opsomming van alle activiteiten van de imkervereniging en de gastdeelnemers. Een greep uit de activiteiten voor kinderen: waterbeestjes scheppen, het vlechten van boompjes van wilgentenen of het maken van vogelnestkastjes. De Natuurmarkt wordt gehouden in en rondom de ´Bijenhal´ in stadswandelpark de Warande. Kluis 1, 5707 GP Helmond. De ingang tot de markt bevindt zich aan de Aarle-Rixtelseweg.

Gezellige dag uit

De Natuurmarkt is goed te combineren met een bezoek aan een gratis concert in het Carat-muziekpaviljoen van 12.00 tot 15.00 uur, het slaan van een balletje op de midgetgolfbaan of met een bezoekje aan het dierenpark. In de Warande is een gezellig restaurant gevestigd. Al met al voldoende mogelijkheden om er een compleet dagje uit van te maken! Wilt u een indruk krijgen van de natuurmarkt bekijk dan de foto’s van de afgelopen jaren, dat kan via boven genoemde website.

Repaircafé op de Natuurmarkt

Op zondag 11 juni staat Repaircafé Rijpelberg op Natuurmarkt Helmond in stadswandelpark Warande. Tussen 12.00 en 17.00 laten zij zien hoe zij allerlei defecte apparaten repareren en daarmee bijdragen aan duurzaamheid. Heb je een defect apparaat in huis? Neem het mee, dan kijken de vrijwilligers of ze het ter plekke kunnen repareren. Weggooien is niet meer van deze tijd. Repareren, da’s pas slim! Meer info: www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg

|DoorsturenDigikrant