Nieuws

2e Inloopavond Militaire veteranen uit Helmond

Door Dit is onze wijk.nl
Inloop

Op vrijdagavond heeft de 2e inloopavond voor Helmondse veteranen plaatsgevonden in wijkhuis “De Fonkel” aan de Prins Karelstraat 131. Daar waar bij de 1e inloop het een vorm van aftasten was, hebben veteranen met hun relaties en genodigden er wederom een gezellige avond van gemaakt.  De deelnemers hebben een lezing gehad over het project “Veteraan in de Klas”zoals dat is opgezet door het Veteraneninstituut. Bedoeld voor het voortgezet- (VMBO-VWO) Middelbaar Onderwijs. Onderdeel van de lezing was onder andere een vorm van dilemmatraining, waarbij de leerlingen een aantal situaties werden voorgelegd waarin militairen voor keuzes worden gesteld. Uiteraard heeft een gemaakte keuze haar eigen consequenties, voor leerling soms echte dilemma’s voor de aanwezige veteranen soms gesneden koek. Daarna is er gezellig met elkaar gekletst en natuurlijk een borreltje gedronken waarbij voor de veteranen uit het Marinierskorps zorgden voor de lachsalvo’s. Zoals altijd wanneer het gezellig is was ook deze keer de tijd snel voorbij gevlogen.


De volgende inloopavond staat gepland in juni nadere informatie zal later volgen. Nogmaals een oproep aan alle Helmondse veteranen zich bij de organisatoren te melden zodat aan deze inloopavonden door zo veel mogelijk mensen kan worden deelgenomen.


Tot slot werd door organisatie bekend gemaakt, dat op 1 oktober a.s., de Helmondse veteranendag zal plaats vinden in Wijkhuis de Fonkel


Foto’s, Henk van Dijk 

12 totaal aantal vertoningen, 12 aantal vertoningen vandaag
Weet wat er speelt in uw eigen wijk


|DoorsturenDigikrant